Uutiset

Yhdistys vaihtoi nimensä ja uusi sääntöjään

Kevätkokouksessa 27.4.21 vaihdettiin yhdistyksen nimi ja samalla uusittiin sääntöjä. Yhdistyksen uusi nimi on Oikeus Arvokkaaseen Kuolemaan ry. Uusi nimi kuvaa paremmin ja laajemmin yhdistyksen toimintaa sekä tavoitteita.

Oak_Ry_Saannot

2 thoughts on “Yhdistys vaihtoi nimensä ja uusi sääntöjään

 • Yhdistyksen nimi ja uudet säännöt OK.
  Mielestäni parantumattomasti sairaan ihmisen itsemääräämisoikeuden lisäksi pitäisi oikeus päättää elämästään sallia myös täysijärkiselle ihmiselle, joka tietää olevansa täysin riippuvainen muista ja haluaa kuolinapua. Tämä ei tietenkään ole aivan yksinkertainen proseduuri, mutta se olisi ehkä arvokas kuolema kuitenkin.

  Reply
  • Hei,

   Olen yhdistyksen jäsen jo ennen nimenvaihtoa.
   Sairaanhoitajana olen ollut läsnä monissa ja monenlaisissa kuolemissa.
   Ne siitä milloin kuolema on väistämätön, siihen hetkeen kun ihminen kuolee on meidän ihmisten viimeinen mahdollisuus tehdä kanssaihmiselle hyvää.
   Sisareni kuoli hirveän kuoleman Mikkelin keskussairaalassa. YLE spotlight teki asiasta lyhyt elokuvan. Tuottaja; Patrik Skön.
   Filmi on vielä nähtävissä jos Googlaa ”Sairaat ja sidotut”
   Professori Jaakko Valvanne reagoi vahvasti näkemäänsä ja kuulemaansa. Hän kysyy, Miksi ihmistä ei auteta?
   Ajattelen että, on suuri määrä kuolevia jotka eivät enää pysty omin voimin edesauttamaan arvokasta kuolemaa. Siihen ryhmään kuuluvat dementit ja ihmiset joita ”pidetään dementteinä”. Voisin keroa ja näyttää kuvia siitä kuinka sisartani kaltoin kohdeltiin ja jopa pahoinpideltiin monella tavalla.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *