Uutiset

Pyhyys on elämän merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä ihmiselle itselleen.

”Eutanasiaa vastustavat lääkärit vetoavat ammattikunnan eettiseen velvoitteeseen suojella elämää. Kristilliseen vakaumukseen perustuvat vasta-argumentit muistuttavat elämän pyhyydestä. Sitä harva kyseenalaistaa, mutta mitä se oikein tarkoittaa?

– Mielestäni ihmisorganismin hengissä pysyminen ei ole elämän pyhyyttä. Pyhyys on elämän merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä ihmiselle itselleen. Eikä siihen kuulu sietämätön kärsimys, jota ei voida lievittää.”

Hännisestä on hämmästyttävää, että yhdessäkään Pohjoismaassa ei ole kuolinapua koskevaa lainsäädäntöä.

Sen sijaan eutanasia on laillista Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa, Uudessa Seelannissa, Kolumbiassa ja osassa Australiaa. Kanadassa kuolinavun kieltämisen todettiin jopa olevan vastoin perustuslakiin kirjattua itsemääräämisoikeutta.

– Jos haluamme kuulua Turkin ja Venäjän kanssa samalle puolelle, niin lakimuutosta ei tarvita. Minusta kuuluisimme eettisesti, moraalisesti ja aatteellisesti edistyneempien maiden joukkoon.

One thought on “Pyhyys on elämän merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä ihmiselle itselleen.

  • Yleensä unohtuu listoista, kun puhutaan avustetusta itsemurhasta ja maista, joissa kyseistä asiaa koskeva lainsäädäntö on salliva, ne USA:n osavaltiot joissa physician-assisted suicide (PAS), ts avustettu itsemurha, on laillista.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *