PITÄISIKÖ SUOMEEN LUODA SVEITSIN MALLINEN TUKI ITSEMURHASSA AVUSTAMISEEN?

Juha Hänninen kirjoittaa blogissa: Voidaan kysyä, onko ylipäänsä inhimillistä ajatella, että kuoleva ihminen joutuu matkustamaan toiseen maahan toteuttaakseen viimeisen tahtonsa kuolla? Tulisiko Suomessakin olla mahdollista saada osaavaa apua oman kuolemansa toteuttamiseen, kun sairaus aiheuttaa kärsimystä ja lähiaikoina myös kuoleman?

Eutanasiaa koskeneen kansalaisaloitteen jälkeen perustetussa ministeriön työryhmässä on pohdittu kohta 3 vuotta edellytyksiä eutanasiaa ja avustettua itsemurhaa koskevalle lainsäädännölle. Kovin valmista ei ole toistaiseksi tullut. Erimielisyydet ovat vahvoja.

Facebooktwitter

4 thoughts on “PITÄISIKÖ SUOMEEN LUODA SVEITSIN MALLINEN TUKI ITSEMURHASSA AVUSTAMISEEN?

 • 19 heinäkuun, 2021 at 12:44 pm
  Permalink

  Toivon, että minun ei tarvitsisi lähteä ulkomaille saadakseni eutanasian, jos kohdalleni osuu parantumaton tuskia tuottava sairaus tai vaikkapa pahan onnettomuuden jälkitila.

  Reply
 • 19 heinäkuun, 2021 at 1:05 pm
  Permalink

  Ehdottomasti pitää sallia milloin vedotaan uskontoon milloin lääkärin etiikkaan.Kysehän on minun omasta tahdostani miksi joku muu saa päättää siitä.

  Reply
 • 19 heinäkuun, 2021 at 6:47 pm
  Permalink

  Ehdottomasti pitäisi ! Molempia vanhempiani kidutettiin hoidon nimissä ennen kuolemaa. Isän kurkkusyöpä oli viime vaiheessa niin tuskallinen ja kivulias, ettei sairaalasängyn laidatkaan estäneet 2 kertaa sängystä putoamista. Äiti oli sydän-keuhkokoneessa 2 viikkoa ja häntä jopa elvytettiin 11 kertaa, vaikka suurin osa sydänlihaksesta oli kuoliossa. Kysyin kuoleman jälkeen lääkäriltä toipumisen todellisia mahdollisuuksia ja sain vastauksen ”kyllähän ihmeitä tapahtuu”.

  Reply
 • 23 heinäkuun, 2021 at 8:44 am
  Permalink

  Kyllä pitäisi ! Kenelläkään muulla kuin itsellä ei pidä olla määräysvaltaa kehostani, elämästäni ja kuolemastani.
  Kuolevan ihmisen päätöstä tulee kunnioittaa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.